Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı
0
161

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5,5 su bardağı un
Şerbeti için ;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
İçi için ;
  • İri kıyım ceviz yahut fındık

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım. (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  4. Azar azar un ek edip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  6. Varsa silikon bir şekillendirici ile yoksa rendenin kalın tarafı ya da makarna süzgecine bastıralım.
  7. Ortasına çokça ceviz yahut fındık koyarak ortada büzdürüp kapatalım.
  8. Ters çevirip yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkarınca 2 dakika bekletip soğuk şerbeti tatlının her yerine eşit biçimde gezdirelim.
  11. Şerbeti düzgün çekmesi için alt üst evir çevir yapalım.
  12. Tatlı piştikten sonra dikdörtgen büyük borcam tepsiye tatlıları aktarıp şerbeti dökersiniz, dar tepsi içinde şerbeti daha yeterli çekmesini sağlayabilirsiniz.
  13. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastıyı servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ50 gram tereyağı1 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı irmikVanilyaKabartma tozu2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kıyır Kıyır Cevizli Kalburabastı Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 100 gram oda sıcaklığında tereyağı1 kahve fincanı sıvı yağ2 yemek kaşığı dolusu yoğurt2 yemek kaşığı irmik1/2 (yarım) paket kabartma tozu1 paket vanilin vanilya2, 5-3 su bardağı un1 su bardağı iri çekim ceviz içi Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Cevizli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller 2 yumurta150 gr margarin yada tereyağı1 çay bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane kabartma tozuAldığı kadar un Şerbeti için: 3 su bardağı şeker3 buçuk su bardağı su4- 5 damla limon suyu Cevizli Kıyır Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 2 tane yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt yahut süt125 gram tereyağı yahut margarin1 çay bardağı irmik4 su bardağı un1 çay kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbetli için; 2,5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler 125 gr margarin (isteyen tereyağda kullanabilir)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı kaşığı irmik1 yemek kaşığı yoğurt1.5 çay kaşığı karbonat Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2.5 su bardağı suBir kaç damla limon suyu İçi için; Fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt