bilgisayarci
FD Üye
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5,5 su bardağı un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- İri kıyım ceviz yahut fındık
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım. (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Azar azar un ek edip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Varsa silikon bir şekillendirici ile yoksa rendenin kalın tarafı ya da makarna süzgecine bastıralım.
- Ortasına çokça ceviz yahut fındık koyarak ortada büzdürüp kapatalım.
- Ters çevirip yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca 2 dakika bekletip soğuk şerbeti tatlının her yerine eşit biçimde gezdirelim.
- Şerbeti düzgün çekmesi için alt üst evir çevir yapalım.
- Tatlı piştikten sonra dikdörtgen büyük borcam tepsiye tatlıları aktarıp şerbeti dökersiniz, dar tepsi içinde şerbeti daha yeterli çekmesini sağlayabilirsiniz.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastıyı servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.