Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya

Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
katikli-biberli-ekmek-antakya.jpg

Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı İçin Gereçler


Hamur için :
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağda olabilir)
  • 3 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
Üst harç için :
  • 1 top sürk
  • 1 küçük soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yahut zeytinyağı

Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için un hariç hamur gereçlerinin hepsini bir kaba alalım.
  2. Mayayı eriyene kadar karıştıralım. En son unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan bi hamur elde edelim. Dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt serelim. Ve hamuru elimizle tüm tepsiye el yardımıyla açarak yayalım. Kalın bir hamur olmayacak.
  3. Hamur o denli dinlenirken farklı bir kapta üst gereçlerini hazırlayalım.
  4. Sürkü ufalayalım incecik olsun.
  5. Üzerine soğanı incecik doğrayalım yahut rendede olabilir. Salçaları ekleyelim. Baharatları ve yağı ek edelim. Ve uygunca karıştıralım. Sulu ve yaydırabileceğimiz bir harç olcak.
  6. Bekleyen hamurun üzerine yavaş yavaş bu harçtan yayalım. Heryeri kapansın bu harçla.
  7. 180 derece fırında üzeri kızarıp hamurun altı pişene kadar pişirelim.
  8. Piştikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt