Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Katıklı (Biberli Ekmek)

Katıklı (Biberli Ekmek)
0
157

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 paket instant maya ( yada yarım paket yaş maya)
  • 1’5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4-5 su bardağı civarında un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Üst harcı için;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı susam
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Damak zevkine nazaran pulbiber,karabiber, kimyon
  • Salçanızın tuzuna nazaran iç harca tuz ekleyebilirsiniz

Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabına süt,su ve mayayı alalım üzerine şekeri ilave edelim karıştıralım .
  2. Zeytinyağı ve tuzuda ekleyip yavaş yavaş unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. 1 saat mayalandıralım.
  4. Harcı için soğanı yemeklik doğrayıp, tencereye alalım.
  5. Üzerine zeytinyağı ekleyip kavuralım ( çok yüksek ateşte kavurmayın soğanlar yanmadan kavrulsun fırında yanmaması için)
  6. Üzerine salçaları ek edelim.
  7. Baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  8. Üzerine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip soğutalım.
  9. Mayalanan hamuru tekrar havasını alıp yoğuralım.
  10. Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın .
  11. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
  12. Üzerlerine iç harcı paylaştırıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı İçin Gereçler Hamur için : Yarım su bardağı sütYarım su bardağı suYarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağda olabilir)3 su bardağı unYarım tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuzYarım yemek kaşığı toz şeker Üst harç için : 1 top sürk1 küçük soğanYarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tepside Katıklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 1 adet kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı tuz1 fincan zeytinyağı1.5 su bardağı ılık su5- 5.5 su bardağı un İç harcı için; 1 kase lor yahut çökelek (evde elinizde kalan peynirlerlede olabilir)1 adet kuru soğan1 diş sarımsak2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Katıklı Ekmek Hiç Bu Kadar Kolay Ve Lezzetli Olmamıştı (Tavada) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yoğurt yahut süt2 su bardağı kaynara yakın su1 paket yaş maya,7,5 su bardağı un2 tatlı kaşığı şeker2 çay kaşığı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ İç harcı 1/2 (yarım) kg lor peyniri2 orta uzunluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Ispanaklı Katıklı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo ıspanak1 yemek kaşığı tatlı biber salça1 adet orta boy kuru soğanTuz ( damak zevkinize göre )1 kahve bardağı zeytin yağı ( göz kararı )2 yemek kaşığı sıvı yağıDağ kekiği ( kuru ) Hamuru için; 4 su bardak unIslatacak kadar suTuzYağ Ispanaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Katıklı (Diğer Adıyla Ayran Aşı) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı dövme1 çay bardağı ıslatılmış veya haşlanmış nohut1 tatlı kaşığı tuz1 2 diş sarımsak1 yemek kaşığı kuru nane Katıklı (Diğer Adıyla Ayran Aşı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Dövme iyice yıkanır üzerine nohut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt