Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katıklı Dolma (Kabağın En Lezzetli Hali)

Katıklı Dolma (Kabağın En Lezzetli Hali)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Katıklı Dolma (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Üzeri için;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz

Katıklı Dolma (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Derince bir yoğurma kabının içine tüm iç materyallerimizi alıp yeterlice yoğuralım kenara alalım.
  2. Kabaklarımızı yıkayalım. Doruklarını keselim.
  3. Çizikler atarak kabuklarını soyalım.
  4. İki parmak kalınlığında keselim, içlerini bir oyacak yardımıyla oyup çıkaralım (kabaklarımızın içlerini atmayalım daha sonra onunla mücver yapabiliriz).
  5. İç harcımızdan köfte üzere modüller alarak elimizde toparlayalım.
  6. Kabağımızın içini dolduralım lakin pişince bulgurun șișeceğini göz önünde bulunduralım.
  7. Doldurduğumuz kabaklarımızı uygun bir tencereye yerleştirelim.
  8. Bir kase içine aldığımız salçamızı ve tuzumuzu sıcak su ile eriterek kabakların üzerinde gezdirelim, tenceremizin kapağını kapatalım.
  9. Kabaklarımız yumuşayıncaya kadar pişirelim (pişme sırasında suyunu çekerse sıcak su ekleyebiliriz).
  10. İlk sıcağı geçen kabaklarımızı servis tabağına yerleştirelim.
  11. Üzerine evvel sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  12. Sonra da sos tavamızda erittiğimiz tereyağı- salça- kırmızı toz biber karışımını yeterlice kavurup yoğurdumuzun üzerine gezdirelim.
Enfes lezzet servise hazır ????.

Kolay gelsin ☺️ afiyet olsun ???? sevgiler ????.

Katıklı Dolma (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt