Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Katıyağsız Kolay İrmikli Top Tatlısı (En Pratik Şerbetli Tatlı)

Katıyağsız Kolay İrmikli Top Tatlısı (En Pratik Şerbetli Tatlı)
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
katiyagsiz-kolay-irmikli-top-tatlisi-en-pratik-serbetli-tatli.jpg

Katıyağsız Kolay İrmikli Top Tatlısı (En Pratik Şerbetli Tatlı) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Bulamak için:
  • 1 su bardağı kadar irmik
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Katıyağsız Kolay İrmikli Top Tatlısı (En Pratik Şerbetli Tatlı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kasenin içine sıvı yağ, yumurta, irmik, yoğurt ve vanilya alınarak elle karıştırılır. Biraz karışınca içine elenerek un ve kabartma tozu eklenir.
  2. Hamur ele pek yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca tezgaha yarım su bardağına yakın un dökülerek hamur tezgahta düzgünce toparlanır.
  3. Kolay yuvarlanır hale gelince cevizden azıcık büyük kesimler koparılıp top yapılır.
  4. Öteki bir kaseye irmik dökülerek yapılan toplar bulanır.
  5. Tepsiye tüm hamurlar dizilir ve evvelden ısıtılan 175 derece fırında 25 dakika kadar üzeri renk alına kadar pişirilir.
  6. Şerbet gereçleri tencere içinde güzelce çırpılır lakin pişirilmez şekerin erimesi sağlanır.
  7. Pişen tatlıların üzerine şerbet gezdirilir. Şerbeti hepsini vakitle çekiyor.
Afiyet olsun ????
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt