Katıyağsız Kolay İrmikli Top Tatlısı (En Pratik Şerbetli Tatlı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar irmik
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Katıyağsız Kolay İrmikli Top Tatlısı (En Pratik Şerbetli Tatlı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kasenin içine sıvı yağ, yumurta, irmik, yoğurt ve vanilya alınarak elle karıştırılır. Biraz karışınca içine elenerek un ve kabartma tozu eklenir.
- Hamur ele pek yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca tezgaha yarım su bardağına yakın un dökülerek hamur tezgahta düzgünce toparlanır.
- Kolay yuvarlanır hale gelince cevizden azıcık büyük kesimler koparılıp top yapılır.
- Öteki bir kaseye irmik dökülerek yapılan toplar bulanır.
- Tepsiye tüm hamurlar dizilir ve evvelden ısıtılan 175 derece fırında 25 dakika kadar üzeri renk alına kadar pişirilir.
- Şerbet gereçleri tencere içinde güzelce çırpılır lakin pişirilmez şekerin erimesi sağlanır.
- Pişen tatlıların üzerine şerbet gezdirilir. Şerbeti hepsini vakitle çekiyor.