Katlı Poğaça (Patatesli-Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak süt
- 1 bardak su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ben 1 kiloya yakın kullandım, ele yapışmayan bir kıvamda olmalı)
İç malzemesi için gereken malzemeler;
- 2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
- 1 kase peynir (ben yöresel eriyen bir peynir çeşidi kullandım)
- 2 yumurta beyazı (şart değil)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Az kimyon
- Az tuz
- 1 dolu yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Katlı Poğaça (Patatesli-Peynirli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
Oldukça lezzetli yumuşacık bir poğaça tarifiyle geldim buyrun başlayalım.
- İç malzemesi için önceden haşlayıp rendelediğimiz patates ve peynire belirttiğim baharat ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Sıvılar başta olmak üzere sırasıyla hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım azar azar un ilavesiyle hamuru iyice yoğuralım. Üzerini kapatıp ılık bir yerde en az yarım saat mayalanmaya bırakalım ve havasını alıp eşit 4 bezeye ayıralım.
- Bezenin birini merdane yardımıyla açalım, arasına 3 yemek kaşığı tereyağından gezdirelim her yerine eşit dağıtalım.
- İkinci bezeyide açalım ve ilk yufkanın üzerine gelecek şekilde yayalım resimlerde detaylandırdığım şekilde şekil verelim. Sekiz parçaya keserek iç harcı yerleştirip rulo şeklinde saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, ılık ortamda 20 dakika kadar tepsi mayası için bekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 ⁰lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve servise sunalım afiyetle ????şifa olsun ????????????
Katlı Poğaça (Patatesli-Peynirli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı