Katlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı margarin
- 6-6.5 çay bardağı un (Çok yumuşak bir hamur olacak unu denetimli olarak yavaş yavaş ek edin)
- İçi için;
- Beyaz peynir
Katlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurun materyallerini karıştırıp ünün yarısını ekliyoruz biraz karıştırıp margarini ek edip güzelce yediriyoruz.
- Kalan unuda yavaş yavaş ek edip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayırıyoruz elimizle dikdörtgen biçimde açıp içini koyuyoruz kenarlarından katlayıp rulo halde sarıyoruz.
- Katlanan kısım alta gelecek halde tepsiye yerleştiriyoruz. 20 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sarışını içine bir yemek kaşığı süt ekleyip poğaçalarınız üstüne sürüyoruz.
- Evvelce ısıttığımız fırına gönderiyoruz. 170 derece de üstleri kızarana kadar pişiriyoruz