Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Katlı Poğaça

Katlı Poğaça
0
18

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
katli-pogaca.jpg

Katlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı margarin
  • 6-6.5 çay bardağı un (Çok yumuşak bir hamur olacak unu denetimli olarak yavaş yavaş ek edin)
  • İçi için;
  • Beyaz peynir

Katlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurun materyallerini karıştırıp ünün yarısını ekliyoruz biraz karıştırıp margarini ek edip güzelce yediriyoruz.
  2. Kalan unuda yavaş yavaş ek edip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayırıyoruz elimizle dikdörtgen biçimde açıp içini koyuyoruz kenarlarından katlayıp rulo halde sarıyoruz.
  4. Katlanan kısım alta gelecek halde tepsiye yerleştiriyoruz. 20 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sarışını içine bir yemek kaşığı süt ekleyip poğaçalarınız üstüne sürüyoruz.
  5. Evvelce ısıttığımız fırına gönderiyoruz. 170 derece de üstleri kızarana kadar pişiriyoruz
Katlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt