teknolojiuzmani
FD Üye
![katmer-borek-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/21/katmer-borek-1.jpg)
Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı yemek tuzu
- 1 paket pakmaya
- Aldığı kadar un yaklaşık 4_ 5 su bardağı alıyor
- .
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- .
- Patates kıyma veya peynir
- .
- 1 adet yumurta
- Susam
Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvıların hepsini karıştırıp unumuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım, unu kontrollü ekleyelim. Daha fazla da alabilir daha az da.
- Mayalanması için ılık bir yerde sarıp, bekletelim.
- Öte yandan iç harcımızı istediğimiz şekilde hazırlayalım.
- Mayalanan hamurun uzun havasını alarak 12 eşit bezeye bölelim her bezemizi tabak büyüklüğünde açıp erittiğimiz tereyağı sıvı yağ karışımından sürelim, üst üste koyalım.
- Hepsi bittikten sonra tüm hamurumuzu alıp, elimizde açalım tepsi büyüklüğünde olsun.
- Daha sonra resimdeki gibi ortasına harcımızı koyalım kenarlarından ortaya doğru toparlayalım yani harcımız hamurun içinde kalacak şekilde tepsimizi yağlıyoruz.
- Hamurumuzu ters çevirip tepside tepsi büyüklüğünde elimizle açalım üzerine küçük çizgiler atıp, yumurtamızı sürelim. Susam döküp, önceden ısıttığımız fırında 220 derecede 20-25 dakika pişirelim afiyetle ????