
Katmer Çörek Tanımı İçin Materyaller
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya ( 10 gram )
- 1 tatlı kaşığı tuz ( 8 gram )
- 5 su bardağı un ( 600 gram )
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 kase istediğiniz bir peynir rendesi
- 8-10 kol doğranmış maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
Katmer Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir su bardağı oda sıcaklığında yahut ılık sütü karıştırma kabına koyun.
- Üzerine 1 paket maya, su ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin.
- Sonra sıvı yağ, tuz ve unu ek edip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini kapatıp 15 – 20 dakika mayalanması için dinlendirin.
- Mayalanmış hamuru ikiye ayırın. Her bir bezeyi 45 – 50 cm. Çapında açın.
- Üzerine yumuşak tereyağını sürün. ( yağın yarısını ve orta katlarını da yağlayarak )
- Sonra yanlardan içe katlayın. Öteki taraftan da katlayıp kare haline getirin.
- Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun.
- Hamurun öbür yarısını da birebir formda hazırlayıp derin dondurucuya koyun.
- Hamurun ortasındaki yağ donuncaya kadar yaklaşık 20 dakika bekletin.
- Akabinde birinci koyduğunuz hamuru dolaptan alıp açabildiğiniz kadar açın ve üzerine peynir maydanoz karışımı serpin.
- Kenardan başlayarak rulo yapın ve rulonun ucunu elinizle sıkıştırın.
- Ruloyu 3 parmak genişliğinde kesip pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin.
- Başka hamuru da tıpkı biçimde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı – süt karışımından sürün.
- İsteğinize nazaran susam yahut mavi haşhaş serpip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
- Sıcak yahut ılık servis yapın.