![katmer-pogaca-8.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/16/katmer-pogaca-8.jpg)
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta (1nin sarisi uz.)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- 124 gram tereyağ
- Peynir
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak mayayı fonksiyona geçirmek için. 1 bardak ılık süt ve şekeri bir kaba alıp üzerini kapatın.
- Köpürmesini bekleyin. Maya düzgünce kabardıktan sonra bir leğene alıp başka kalan gereçleri de ekleyip güzelce yoğurun.
- Mayalanması için 1 saat kadar bekletin. Güzelce mayalanan hamuru uzdan 18 beze elde edelim.
- Ve tabak büyüklüğünde hamur elde edelim bir köşede bekleyelim.
- Sonra 9 adet hamura yumuşamış tereyağından sürelim. Üst üste koyalım.
- En üstte kalan hamura yağ sürmeyelim. Sonra dolaba alıp donmasını bekleyelim.
- Düzgünce döndükten sonra hamuru hafif unlayıp merdaneyle incecik içelim.
- Sonra hamuru istediğiniz halde kesin içlerine peynir koyup rulo biçiminde sarın.
- Üzerine yumurta sürmeden bir köşeye alın 20 dk tepsi mayası için bekletin.
- Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı durup 180 derecede ısınmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.