Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katmer Poğaça

Katmer Poğaça
0
71

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
katmer-pogaca-8.jpg

Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (1nin sarisi uz.)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
Hamura sürmek için:
  • 124 gram tereyağ
İçi için:
  • Peynir

Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak mayayı fonksiyona geçirmek için. 1 bardak ılık süt ve şekeri bir kaba alıp üzerini kapatın.
  2. Köpürmesini bekleyin. Maya düzgünce kabardıktan sonra bir leğene alıp başka kalan gereçleri de ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Mayalanması için 1 saat kadar bekletin. Güzelce mayalanan hamuru uzdan 18 beze elde edelim.
  4. Ve tabak büyüklüğünde hamur elde edelim bir köşede bekleyelim.
  5. Sonra 9 adet hamura yumuşamış tereyağından sürelim. Üst üste koyalım.
  6. En üstte kalan hamura yağ sürmeyelim. Sonra dolaba alıp donmasını bekleyelim.
  7. Düzgünce döndükten sonra hamuru hafif unlayıp merdaneyle incecik içelim.
  8. Sonra hamuru istediğiniz halde kesin içlerine peynir koyup rulo biçiminde sarın.
  9. Üzerine yumurta sürmeden bir köşeye alın 20 dk tepsi mayası için bekletin.
  10. Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı durup 180 derecede ısınmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt