Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 tane yumurta (Sarısı üstüne, beyazı içine kullanılacak)
- 7-8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 kase peynir yahut lor
- Maydanoz
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yumuşacık tel tel enfes bir poğaça ???? öncelikle yoğurma kabına ılık süt ve suyu ek edelim üzerine toz şeker ve mayayı ek edip karıştıralım, sıvı yağ ve tuzunuda ek edip yavaş yavaş unu ek ederek yoğuralım.
- 1 saat mayalanmaya bırakalım, mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp beze yapalım (25 beze olacak) 5 tane bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım üzerlerine tereyağı sürüp üst üste koyalım.
- 5 tane hamuru yarım cm kalınlığında açalım kesip içlerine peynirli harç yerleştirip saralım.
- Başka bezeleride tıpkı biçimde beşerli olarak yağlayıp açalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim evvelden ısıtılmış 180 derecede pişirelim afiyet olsun.