elektronikci
FD Üye
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram kadar margarin
- 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak ve içine 1 yemek kaşığı margarin
- Biraz kekik
- Arzuya göre sosis
Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz. 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt ,1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket instant maya ve 1 yemek kaşığı şekerimizi çırpıyoruz.
- Üstüne yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz ve tuzumuzu sonra yoğuruyoruz.
- Güzel kıvamlı yumuşak hafif ele yapışabilen bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- 1 saat mayalandıktan sonra havasını alıyoruz ve hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz.
- Böldüğümüz 2 parçayı da 4 eşit bezeye bölüyoruz.
- Daha sonra ilk dört bezemizi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- 1,2 ve 3. Katını tamamen margarinle kaplıyoruz.
- Sadece üst kısmını yağlamıyoruz aynı şekilde diğer 4 bezemizide öyle yapıyoruz.
- Her ikisininde üstünü kapatıp buzdolabına koyuyoruz ve 15 dakika dinlendiriyoruz .
- Daha sonra hamurlarımızı dolaptan alıyoruz ilk dört katı alıyoruz bir miktar açıyoruz çok inceltmeden üstüne margarin ve zeytin ezmemizi sürüyoruz.
- Önce dörte bölüp kesiyoruz sonra o böldüğümüz kısımları da dörte bölüyoruz.
- Geniş kısmından ince kısmına doğru sarıyoruz.
- Daha sonra diğer hamurumuzu da aynı şekilde açıyoruz ,arasına salçalı, kekikli, sarımsaklı bir sos hazırlıyoruz .
- Margarinle birlikte koyu kıvamlı ve her tartına yayıyoruz.
- Sonra yine aynı şekilde diğer hamurumuz gibi kesiyoruz .
- Geniş kısımlarına sosis koyuyoruz ve sarıyoruz .
- 180 dere önceden ısıttığımız fırında altları ve üstleri güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun????????.