Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su 200ml bardak ile
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 tane yumurta 1 nin sarısı üzerine
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un denetimli ekleyin
- 120 gr yumuşak tereyağı
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın ,unu azar azar ek edip hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Streçleyip 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan 10 tane beze alın her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın üzerlerine tereyağı sürün ve üst üste koyun.
- En son hamura sürmeyin.
- Streçleyip 30dk buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta dikdörtgen açın iki ucunu da ortaya gerçek katlayın birdaha açın.
- Bıçakla üçgen kesin ve rulo halinde sarın, tepside 20dk mayalandırın.
- Yumurtayla sütü karıştırıp üzerlerine sürün ve susam serpin.
- 200derecede evvelce ısıttığınız alt üst, fırında 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun.