elektronikci
FD Üye
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Un
- 2 yumurta (Akı içine sarısı üzerine sürülecek)
- Ara katlara sürmek için 250gr tereyağ
- Tulum
- Kaşar
- Beyaz peynir
Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker ve mayayı karıştırma kabına alarak 3-5 dk etkileşime geçmesi için bekletelim.
- Ardından sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde ederim. 1 saat hamurumuzu mayalandıralım.
- Ardından hamurumuzu 10+10 beze olmak üzere 20 beze oluşturalım. 10 bezeyi servis tabağı büyüklüğün de açıp her kata oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ sürüp, üst üste koyalım. En üst kata sürmüyoruz.
- Sonra o 10 kat bezeyi önce elimizle sonra merdane yardımı ile büyütüyoruz. Hamuru önce 4 parçaya sonra her parçayı 4 e bölüyoruz.
- Geniş kısımlarına peynir koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz. Diğer 10 bezeye de aynı işlemi yapıp tepsiye diziyoruz.
- En az 30 dk tepsinin üzerini örtüp tepsi mayası yaptırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam serpin.
- 220 derece fırın da alt üst ayarda güzelce pişiriyoruz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun .