Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Tarif için;
- 1 adet yumurta (Sarısı yüzeyine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya yada 1 yemek kaşığı toz maya
- Aldığı kadar un
- Peynir
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğurup mayası geldikten sonra 4 kesime kesip, her bezeyi tabak büyüklüğüne getirip, ortalarına tereyağı sürüp üst üste koyup 5 dakika bekletelim.
- Sonrasında hamur kendisi açılacaktır alabildiğiniz kadar büyültün oklavaya gerek kalmayacaktır.
- Sonra üçgen olacak halde minik minik kesip ortasına istediğiniz harcı koyup (Ben peynirli yaptım) yuvarlayın.
- Yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin ????