Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya (Ya da yarım paket yaş maya)
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Tereyağı
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri bir kaba koyup karıştırıyoruz. Unu da yavaş yavaş ekliyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru mayalanmasını beklemeden 8 eşit kesime bölüyoruz. Bezelerimizden birini alalım ve unladığımız tezgaha alarak merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız hamuru bir kenara alalım ve üzerine tereyağı sürelim. Başka bezeleri de birebir biçimde açalım ve üzerine tereyağı sürerek üst üste dizelim (Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylelikle katmerli görünümü elde edeceksiniz)
- Son bezeyi açtıktan sonra öbür hamurların üzerine yerleştirelim ve bu kere üzerine yağ sürmeyelim. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden elimizle biraz büyütelim.
- Daha sonra merdane yardımı ile büyütelim ve pizza dilimi üzere dilimleyerek sigara böreği sarar üzere saralım (İster küçük dilim, ister büyük dilim halinde kesebilirsiniz)
- üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun ????