iltasyazilim
FD Üye
Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*Tuz
*Su
*Sıvı yağ
*Ufalanmış peynir
Katmer Tarifi Yapılışı Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Limon büyüklüğünde pazılara ayırıyoruz Bu arada peynirimizi ufalıyoruz*Pazılarımızın her birini açabildiğimiz incelikte açıyoruz Üzerine sıvı yağ sürüp un serpiştiriyoruz Ufalanmış peynirden yufkanın her yerine eşit miktarda yayıyoruz Yufkayı ortaya kadar rulo yapıyoruz Karşı taraftan da ortaya kadar kıvırıyoruz Uzun bir şerit oluyor Daha sonra bir tarafından ortaya doğru rulo yaparken diğer taraftan da karşıt yönden ortaya doğru rulo yapıyoruz 8 şeklinde oluyor Her iki yuvarlak kısmı üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz Bu şekilde bütün pazıları hazırlıyoruz*Sonra bunların her birini tekrar tabak büyüklüğünde açarak yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz Kızarttığımız katmerleri elimizle didikleyerek servis ediyoruz*Afiyet olsun
*1 kg un
*Tuz
*Su
*Sıvı yağ
*Ufalanmış peynir
Katmer Tarifi Yapılışı Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Limon büyüklüğünde pazılara ayırıyoruz Bu arada peynirimizi ufalıyoruz*Pazılarımızın her birini açabildiğimiz incelikte açıyoruz Üzerine sıvı yağ sürüp un serpiştiriyoruz Ufalanmış peynirden yufkanın her yerine eşit miktarda yayıyoruz Yufkayı ortaya kadar rulo yapıyoruz Karşı taraftan da ortaya kadar kıvırıyoruz Uzun bir şerit oluyor Daha sonra bir tarafından ortaya doğru rulo yaparken diğer taraftan da karşıt yönden ortaya doğru rulo yapıyoruz 8 şeklinde oluyor Her iki yuvarlak kısmı üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz Bu şekilde bütün pazıları hazırlıyoruz*Sonra bunların her birini tekrar tabak büyüklüğünde açarak yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz Kızarttığımız katmerleri elimizle didikleyerek servis ediyoruz*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.