Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 100 gram tereyağı (Eritilmiş)
Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba sütü, suyu ve tuzu alıp karıştıralım. Daha sonra unu yavaşça ekleyerek, yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu toparladıktan sonra, un serptiğimiz tezgahta da biraz daha yoğuralım.
- Hamuru 8 eşit parçaya ayıralım ve yağladığımız borcam alalım. Bezelerin her tarafını yağlayalım ve streçleyip, 15 dakika bekletelim.
- Daha sonra tereyağını eritelim, bir kenara alalım. Daha sonra bezelerden bir tanesini alıp, elimizle açalım. Yağlı olduğu için kolay açılacaktır.
- Daha sonra arasına tereyağını sürelim. Açtığımız hamurun arasına erittiğimiz tereyağını sürelim ve rulo haline getirelim. Daha sonra üzerine hafifçe bastırarak, ucundan başlayarak gül şekline getirelim.
- Tekrar borcama alıyoruz ve streçliyoruz, 1 saat dinlendirmek için buzdolabında bekletelim. Daha sonra hamurlarımızı merdane yardımıyla, tavanın boyuna göre açalım ve pişirmeye başlayalım.
- Pişirdikten sonrada, katmerimizi tereyağı ile yağlayalım. Şimdiden afiyet olsun ve ellerine sağlık. ????