Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katmer

Katmer
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
katmer.jpg

Katmer Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un (yumuşak kıvamda bir hamur olacak)
İçine sürmek için;
  • 125 gram oda ısısında beklemiş tereyağ

Katmer Tanımı Yapılışı

  1. Hamur materyallerini bir kaba alalım.
  2. Hamur mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde bezeler yapın.
  3. Sonra servis tabağı büyüklüğünde açıp içine tereyağ sürüp bohça üzere katlayın ve tepsiye dizin.
  4. 15 dk kadar dinlendirin.
  5. Oklava ile az un serperek bezeleri açın tavaya almadan kenarlarından elinizle hafif çekip ondan sonra tavaya atın, iki tarafını da denetim ederek pişirin.
  6. Kenarları biraz kalın kalabilir. Onun için tavaya atmadan evvel hafif elinizle kenarları çekin.
Afiyet olsun ????.
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,604Kullanıcılar
Üst Alt