Katmer Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un (yumuşak kıvamda bir hamur olacak)
- 125 gram oda ısısında beklemiş tereyağ
Katmer Tanımı Yapılışı
- Hamur materyallerini bir kaba alalım.
- Hamur mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde bezeler yapın.
- Sonra servis tabağı büyüklüğünde açıp içine tereyağ sürüp bohça üzere katlayın ve tepsiye dizin.
- 15 dk kadar dinlendirin.
- Oklava ile az un serperek bezeleri açın tavaya almadan kenarlarından elinizle hafif çekip ondan sonra tavaya atın, iki tarafını da denetim ederek pişirin.
- Kenarları biraz kalın kalabilir. Onun için tavaya atmadan evvel hafif elinizle kenarları çekin.