Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı +2 yemek kaşığı ılık su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı, margarin veya vitayağ
Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına unu alıp tuzu ve suyu ekleyerek yoğuralım. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuralım üzerini örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken yağı eritelim hazır dursun.
- Dinlenen hamuru tezgahın üzerine alarak yoğuralım.
- Tekrar uzun rulo yapıp 8 eşit beze olacak şekilde keselim ve yuvarlayarak ilk bezeden başlayarak 20-30 cm büyüklüğünde açarak arasına erittiğimiz yağdan sürerek üzerine un serpip 2 parmak kalınlığında saralım.
- Kendi etrafında rulo yapıp saralım ve yağladığımız tepsiye koyalım ve bütün hamura aynı işlemi yaparak ilk yaptığımız bezeyi biraz açalım ne çok kalın olsun ne ince ısınmış tavaya yağ sürerek koyalım.
- Üzerini de çok az yağlayarak kızarana kadar arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun.