Katmer Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım tatlı kaşığı kadar kuru maya
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2-2,5 su bardağı kadar un
- 75 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ,maya ve tuzu yoğurma kabına alın ve karıştırın unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 3 bezeye ayırın her bir bezeyi hafif unlayarak açabildiğini kadar açın.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından çokça sürün.
- Rulo yapın ve kendi etrafında döndürüp ve gül halini verip servis tabağına alın.
- Öbür bezelere de birebir süreci uygulayın ve üzerini streçleyip dolaba kaldırın.
- 1 saat dolapta dinlendirin ya da geceden hazırlayabilirsiniz.
- Dinlenen bezeleri tekrar çok hafif unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açın ve tavada artlı önlü kızarana kadar pişirin pişen katmerleri tereyağı ile yağlayabilirsiniz. Afiyet olsun ????????.