bilgisayarci
FD Üye
Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Tereyağ
Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım yumuşak hamur elde edeceğiz.
- Strec ile üzerini kapatıp 30 dk dinlendirelim.
- Bu arada tereyağı eritip hamuru portakal büyüklüğünde bezelere alalım.
- Merdane ile açalım.
- Arasına tereyağ sürelim.
- Parmak eninde rulo şeklinde saralım tepsiye dizelim.
- 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Çıkan bezeleri merdane ile çok kalın olamayacak şekilde tabak büyüklüğünde açalım hafif ısıtılmış sıvı yağda pişirelim. Afiyet olsun.