teknolojiuzmani
FD Üye
Katmer Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5- 6 su bardağı un (kontrollü ekliyelim)
- 125 gr tereyağ
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba ılık su ve sütü tuzu koyalım ve unu denetimli bir biçimde ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp 8eşit kesime keselim ve yuvarlayıp derin bir cam tabağını yağlayıp içine bezelerimizi artlı önlü yağlayarak koyalım.
- Üzerine streçle örtüp oda ısısında 15 20 dk bekletelim bu ortada tereyağımızı tavada eritelim.
- Sonra beklettiğimiz bezelerin birini alıp elimizle hafif bastıra bastıra çekiştirerek dikdörtgen halde açalım gereğince açtıktan sonra üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
- Kenarından katlayarak elimizle üzerinden bastırıp ucundan çekiştirerek rulo formunda saralım.
- Tabağa alıp üzerine streç örtüp buzdolabında bekletelim. Bu etaptan sonra buzdolabında bekletip sabah kahvaltıya hazırlayabilirsiniz şayet çabucak yapmak isterseniz 2saat bekletmeniz kâfi.
- Sonra bezelerimizi teker teker un serperek oklavayla tavanın boyutuna nazaran açıp artlı önlü pişirelim ve üzerine tereyağ sürelim. Afiyet olsun ????.