Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 46 su bardağı un
- Yarım kaşık tereyağ ve bir çay bardağı sıvı yağ
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık sütün üzerine 1 çay kaşığı kuru maya ekleyiniz.
- 1,5 çay kaşığı tuzu ekledikten sonra karıştırınız yeterlice.
- Ben az yaptığım için az un katıp küçük bir beze elde ettim.
- Ama siz çok yapmak istiyorsanız göz kararı un ekleyebilir ve çok hamur elde edebilirsiniz, unu katıp, yoğuralım düzgünce.
- Tereyağı ve sıvı yağı sosluk tavasında eritiniz soğumasını bekleyin.
- Hamurumuzu bezelere ayıralım oklava yardımı ile yufka büyüklüğünde açınız.
- Açtığımız hamurları yağlayıp gül üzere dolayınız.
- Gül üzere doladığımız bezeleri dinlenmeye bırakın.
- Azıcık un sürüp üzerlerine, açınız oklava ile.
- Kızgın tavada teker teker pişiriniz.
- Pişen katmerleri yağlayıp, alın tavadan. Afiyet olsun.