Katmer Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 9 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık süt
- 2,5 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyelim)
- Tuz
- Yarım paket tereyağı (125gr)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağına yakın tahin
- Tuz
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru;Karıştırma kabına unu alınır etrafına tuz eklenir.
- Ortasına çukur açılır. Süt eklenir. Şu yavaş yavaş eklenerek orta sertlikte bir hamur elde edilir. 1 saat dinlendirilir.
- Not: buzluk katmeri olduğundan mayasız hamur yaptım. Çabucak tüketilecekse yarım paket maya koyulabilir.
- Sosun hazırlanışı;125 gr tereyağı tencerede eritilir.
- Eriyen tereyağına yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir.
- Yarım çay bardağına yakın tahin eklenir.
- Koyulaşana kadar çok kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamur 4 eşit kesime bölünür.
- Beze yapılır.
- Bezelerin üzeri örtülür bir tanesi alınır. Orta kalınlıkta hamur açılır.
- Üzerine sosun 4/1 i açılan hamurun her yerine gelecek halde sürülür.
- Hamurun ortasından parmağımızla delik açalım ve kenarlarına hakikat katlayalım.
- Yağlı hamuru sıkalım. Rulo üzere. Daha sonra kıvıralım ve bir hamurdan 3 katmer çıkacak biçimde yeni bezelerimizi oluşturalım.
- Aynı süreci tüm hamur için uygulayalım ve toplamda 12 adet katmer bezesi elde edelim.
- Yağlı katmer bezelerini buzdolabında yağının donması ve kolay açılması için en az 1 saat bekletelim.
- Dinlenen yağlı katmer bezelerini tek tek açalım. Ortalarına poşet koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Açtığımız hamuru orta ateşte tavada ya da sacda pişirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun ????Videoyu izlemek için tıklayın kanalıma takviye olursanız sevinirim