Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katmerli Börek

Katmerli Börek
0
26

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Katmerli Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamur harcı için;
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta sarısı üzerine
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 6 su bardağı un (Ölçülü kullanım)
Hamurun ortası için;
  • 300 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç materyal için;
  • 7 tane patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Acı pul biber
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam çörek otu

Katmerli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 1 yumurta sarısı ayırarak öteki gereçleri homojen bir halde karıştıralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım 45 dakika mayalanması için dinlendirelim.
  2. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım patateslerin kabuklarını soyup, kare kare doğrayıp, kaynamış suda haşlayalım haşlanan patatesleri süzgece alalım.
  3. İki kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun, üzerine haşlanmış ezilmiş patatesleri alalım, kavuralım. Bir yemek kaşığı domates salçası tuz acı pul biber (Tercihe bağlı) ek edelim.
  4. Tavada tereyağını eritip sıvı yağ ekleyelim. Mayalanması gelmiş hamuru on bezi olacak halde ayıralım.
  5. İlk bezeden başlayarak açıldığı kadar açalım üzerini yağlayın katmer formunda kapatalım hepsine birebir süreci uygulayın.
  6. Sonra birinci açtığımız katmer formunda bezemizi biraz daha oklavayla açalım fırın tepsisi boyunca açalım uç kısmına kavrulmuş patates harcından koyarak rulo halde saralım fırın tepsisine fotoğraftaki üzere yerleştirelim.
  7. Hepsine başka süreç ile yapalım 15 dakika tepsi mayası için bekletelim.
  8. Üzerine karıştırılmış harcı sürelim susam çörek otu serptikten sonra 190 derecede ısınmış fırında 35-40 dakikada pişirelim inşallah.
Not: Bu bir tepsi ölçüsude tanım materyalleri artırarak çoğaltma yapabilirsiniz. Ortasına patates harcından hariç ıspanak peynir semiz otu koyabilirsiniz. Dondurucuda ramazan ayı için koyabilirsiniz.

Katmerli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt