Katmerli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur harcı için;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta sarısı üzerine
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 6 su bardağı un (Ölçülü kullanım)
- 300 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 7 tane patates
- 2 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Acı pul biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam çörek otu
Katmerli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 yumurta sarısı ayırarak öteki gereçleri homojen bir halde karıştıralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım 45 dakika mayalanması için dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım patateslerin kabuklarını soyup, kare kare doğrayıp, kaynamış suda haşlayalım haşlanan patatesleri süzgece alalım.
- İki kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun, üzerine haşlanmış ezilmiş patatesleri alalım, kavuralım. Bir yemek kaşığı domates salçası tuz acı pul biber (Tercihe bağlı) ek edelim.
- Tavada tereyağını eritip sıvı yağ ekleyelim. Mayalanması gelmiş hamuru on bezi olacak halde ayıralım.
- İlk bezeden başlayarak açıldığı kadar açalım üzerini yağlayın katmer formunda kapatalım hepsine birebir süreci uygulayın.
- Sonra birinci açtığımız katmer formunda bezemizi biraz daha oklavayla açalım fırın tepsisi boyunca açalım uç kısmına kavrulmuş patates harcından koyarak rulo halde saralım fırın tepsisine fotoğraftaki üzere yerleştirelim.
- Hepsine başka süreç ile yapalım 15 dakika tepsi mayası için bekletelim.
- Üzerine karıştırılmış harcı sürelim susam çörek otu serptikten sonra 190 derecede ısınmış fırında 35-40 dakikada pişirelim inşallah.
Katmerli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı