Resimli Katmerli poğaca tarifi
Katmerli poğaca nasıl yapılır
Katmerli poğaca malzemeleri
Malzemeler:
1 Su bardağı sut
1 Cay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta (akı icine, sarısı ustune)
1 Corba kaşığı kurumaya
2 cay kaşığı tuz
2 cay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(35 Su bardağı kadar yaklaşık)
Arasına; 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)100 gr beyaz peynir
imageskatmerlipogacatarifiresimli5ad44e4e65617
Yapılışı
Karıştırma kabına unu alalım, ılık su ile erittiğimiz mayayı ilave edelim Yumurtanın akını alalım(sarısını ustune surmek icin ayıralım)sut, sıvıyağı, tuz ve şekeri ilave edip, kıvama gelene kadar un katarak bir hamur elde edelim Hamuru sekiz eşit parcaya ayıralım, parcaları tatlı tabağı buyukluğunde acalım Aralarına eritilmiş ve soğurulmuş tereyağı surelim Ust uste dizelim, surduğumuz tereyağı sayesinde hamurlar yapışmayacaktır Merdane yardımı ile hamuru fazla ezmeden, buyutelim 80 cm olabilir
Actığımız hamuru dilimleyelim(ucgen bir bicimde)geniş kısmına ezdiğimiz peyniri yeteri kadar koyalım ve saralım Yağlanmış fırın tepsisine dizelim Yarım saat bekletelim fırca yardımıyla yumurta sarısını surup 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım Afiyet olsun
Katmerli poğaca nasıl yapılır
Katmerli poğaca malzemeleri
Malzemeler:
1 Su bardağı sut
1 Cay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta (akı icine, sarısı ustune)
1 Corba kaşığı kurumaya
2 cay kaşığı tuz
2 cay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(35 Su bardağı kadar yaklaşık)
Arasına; 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)100 gr beyaz peynir
imageskatmerlipogacatarifiresimli5ad44e4e65617
Yapılışı
Karıştırma kabına unu alalım, ılık su ile erittiğimiz mayayı ilave edelim Yumurtanın akını alalım(sarısını ustune surmek icin ayıralım)sut, sıvıyağı, tuz ve şekeri ilave edip, kıvama gelene kadar un katarak bir hamur elde edelim Hamuru sekiz eşit parcaya ayıralım, parcaları tatlı tabağı buyukluğunde acalım Aralarına eritilmiş ve soğurulmuş tereyağı surelim Ust uste dizelim, surduğumuz tereyağı sayesinde hamurlar yapışmayacaktır Merdane yardımı ile hamuru fazla ezmeden, buyutelim 80 cm olabilir
Actığımız hamuru dilimleyelim(ucgen bir bicimde)geniş kısmına ezdiğimiz peyniri yeteri kadar koyalım ve saralım Yağlanmış fırın tepsisine dizelim Yarım saat bekletelim fırca yardımıyla yumurta sarısını surup 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım Afiyet olsun