elektronikci
FD Üye
Katre Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilin
- 3 paket sade nescafe
- 200 ml sıvı krema
- 200 ml sıvı krem
- 160 gr beyaz çikolata
Katre Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurtanın sarı ve beyazlarını ayıralım.
- Beyazları şeker ve bir çimdik tuz ile kar haline gelene kadar mikserle çırpalım.
- Sarıları sıcak su ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyip sarılara ekleyelim. Kısa vadeli çırpalım.
- Beyazlardan biraz sarılara ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Yumuşayan sarıları akların üzerine dökelim dikkatlice söndürmeden spatula ile karıştıralım.
- 3 kata bölebileceğimiz bir kalıba harcı dökelim.
- Isınmış 170 derecelik fırında pişirelim.
- Keki soğutalım.
- Kreması için sıvı krema hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Kıvam alana kadar karıştırıp pişirelim. Ocaktan alıp bir kaba aktarıp streç yapıştıralım.
- Soğuyan kremayı mikserden geçirelim üzerine sıvı kremayı döküp çırpalım sıvı krema da dolaptan olsun soğuk olsun kremamız hazır.
- Keki çemberinden çıkarıp 3 kata bölelim.
- Sütlü nescafe hazırlayalım. Sade nescafeyi ılık süt ve şeker ile karıştırabilirsiniz.
- Önce keki ıslatıp krema sıkalım. 3 kat kek 3 kat krema olacak.
- En son üzerine beyaz ganajı dökelim siyah ganaj ile çizikler yapalım.
- Kremayı ısıtıp çikolataların üzerine döktüğünüz de ganaj hazır.
- Pastanın etrafını pirinç fındık ile kaplayabilirsiniz.