Kavala Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1.5 su bardağı çiğ badem
- 3.5-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Kavala Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Su bardağı olcusu 200 ml
Çay bardağı 125 ml
- 1 su bardağı unla, bir buçuk su bardağı robottan iri çekilmiş bademi ,6-7 dk kavuruyoruz ve büsbütün soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra başka gereçlerle birlikte yoğuruyoruz ,kontrollü bir formda ununu ekleyin.
- Daha sonra tezgah üzerinde hamuru açıp şekillendirdikten sonra su bardağıyla ay halini verin.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Büsbütün soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.