Kavala Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı çiğ badem
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri
Kavala Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bademi robottan çekip tavaya alıyoruz, üzerine unu da ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak 5-6 dk rengi dönene kadar güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra bir kaba boşaltıp soğumaya bırakıyoruz tamamen soğumuş olması gerekiyor.
- Yoğurma kabımızın içine tüm malzemeler ve soğumuş un ve badem de alınarak iyice yoğuruyoruz.
- Un ile kurabiye kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Çay bardağı ile yarım yarım keserek yarım ay şekli veriyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz 180 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra tamamen soğuyanca bol pudra şekeri serpiyoruz.
Kavala Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı