Kavala Kurabiyeli Magnolia Tanımı İçin Materyaller
Kurabiye için
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı çiğ badem + 1 su bardağı un (Tavada farklı kavrulacak)
- 3 su bardağı un
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
Kavala Kurabiyeli Magnolia Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurabiyenin yapılışı için robotta iri çekilmiş badem ve 1 su bardağı unu tavada rengi hafif dönünceye kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına tereyağı, toz şeker, kabartma tozunu ve 3 su bardağı unu ve büsbütün soğuyan bademleri de koyup yoğuruyoruz elinize yapışmayan bir hamur olması gerekli.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize hamurumuzdan modüller koparıp yuvarlak bir hal verelim bu halde hamurumuzu tepsiye dizelim 180 derece fırında üzeri hafif kırmızı olana kadar pişirelim.
- Fırından çıktığında kurabiyeler yumuşak üzere olacak lakin soğuduktan sonra sert kıtır bir kurabiye olacak endişelenmeyin bu yüzden pişen kurabiyeleri elimizle yada havanda ufalayarak hazırlıyoruz kenarda beklesin ????.
- Muhallebi yapılışı.
- Sütümüzü, şekeri, nişasta, yumurta ve unu tenceremize alalım ve üzeri göz göz olana kadar pişirelim ve altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpalım muhallebimiz de hazır ????.
- Magnolia hazırlanışı ???? için servis edeceğimiz kaplarımızın en altına ufaladığımız kurabiyemizden 3 çorba kaşığı koyup üzerine güzelce bastıralım ve muhallebiden dökelim (Muhallebi sıcak olmalı) tekrar kurabiyemizden koyalım (miktar size kalmış 2. Katında) ve tekrar muhallebiden koyup en üzerine tekrar kurabiyemizden ekleyelim ???? muhallebi bitene kadar bu formda devam edelim.
- Bu ölçülerde muhallebi 4 kişilik çıktı bende dilerseniz materyalleri 2 katında yaparak çoğaltabilirsiniz süsleme yapmadım ben lakin şayet isterseniz karamel sos hoş olur ????.