Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı ciğer badem
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bademleri dişe gelecek halde robottan geçirip teflon tavayı ocağa alın bademler ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun soğumaya bırakın.
- Öteki taraftan uygun bir kaba bütün gereçleri koyun ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Hamuru yağlı kağıt ortasına koyun merdane yardımıyla bir santim kalınlığında acın.
- Bir su bardağı ile keserek form verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin fırından alın üzerine pudra şekeri dökün.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın afiyet olsun.