
Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı un (Bademle birlikte kavurulacak)
- + 2,5 su bardağı un
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bademi rondodan iri olarak geçirip tavaya alın.
- Üzerine 1 su bardağı unu da ekleyip bir arada rengi değişene kadar kavurun.
- Soğuması için bir tepsiye döküp yayın.
- Soğuduktan sonra tereyağ, pudra şekeri,sıvı yağ ile birlikte karıştırın.
- Kalan 2,5 su bardağı unu da eleyerek ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamuru öncelikle tezgaha elinizle 2 cm kalınlığında olacak biçimde bastırarak yayın.
- Sonra üzerinden oklava ile geçip düzleyin.
- Küçük uzunluk bir bardak ile ay biçiminde keserek form verin. Bardağı her seferinde una batırıp hamura hal verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Büsbütün soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun
.