Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı (1 paket )
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
- Yarım su bardağı iri çekilmiş badem
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
- Bolca pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle her iki bademi ve 1 su bardağı unu teflon tavaya alıp kısık ateşte kontrollü olarak 5-6 dakika rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakıyoruz tamamen soğuması şart !.
- Soğuduğundan emin isek oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağı ve diğer tüm malzemeleri kavrulmuş harca ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan, ne çok yumuşak ne çok sert olacak hamuru.
- Yarısını tezgaha alıp merdane yardımıyla açıyoruz.
- Bu esnada daha kolay açılması için altına üstüne fırın kağıdı koyabilirsiniz.
- Bir çay bardağı ile keserek yarım ay şekli veriyoruz.
- Eğer ay şeklinde kalıplarınız varsa onu kullanın, diğer yarısınıda aynı işlemi uygulanır sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 -25 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir.
- Tamamen soğuyanca bol pudra şekerine buluyoruz.
Not : orijinal tarifi tereyağ iledir, lakin ağır gelir derseniz, tarifimi yarı tereyağ yarı margarin ile yapabilirsin.
Kavala Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.