Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 200 gr tereyağ
- 1 su bardağı badem tozu
- 1 çay bardağı pudra şeker
- 1 su bardağı iri kıyılmış badem
- 1 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir tavaya badem tozu alınıp bir kaç dk kavrulur.
- Daha sonra unun hepsi tıpkı tavaya alınıp 5-6 dk daha birlikte kavrulur ve soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığında olan tereyağ ve öteki tüm materyaller bir kapta güzelce yoğurulur.
- Yağlı kağıt üzerine konup üzerine tekrar yağlı kağıt koyup merdane yardımı ile ortalama 3 cm kalınlığında açılır.
- Çay bardağı ile ay formu verilir ve tepsiye dizilir .
- 170 derecede 10-15 pişirilir .
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine çokça pudra şekeri dökülür ve afiyetle yenir.