Kavanoz Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin(250 gr)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 gram mısır nişastası
- 1, 5 çay bardağı kadar un(kontrollü ekleyeceğiz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kakao
Kavanoz Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve pudra şekerini güzelce yoğuralım.
- Daha sonra içerisine nişasta, kabartma tozu, vanilyayı ekleyelim.
- Denetimli bir biçimde unumuzu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ufak ufak kesimler koparıp yuvarlayalım ve tepsimize dizelim.
- Ben üzerine form vermek için sıkma torbalarının ucundaki aparatı kullandım. Siz nasıl isterseniz o denli biçim verebilirsiniz.
- Aparatımızı kakaoya batırıp kurabiyelerimizin üzerine bastıralım desenlerimizi oluşturalım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15dk kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğumasına bekleyip kavanozlara doldurabiliriz. Uzun ömürlü bi kurabiye.