Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavanozda Ev Yoğurdu

Kavanozda Ev Yoğurdu
0
68

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kavanozda-ev-yogurdu-1.jpg

Kavanozda Konut Yoğurdu Tanımı İçin Materyaller

  • 3 lt çiğ süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt mayası

Kavanozda Konut Yoğurdu Tanımı Yapılışı

  1. Sütümüzü kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısık ateşe alıp 10 dk boyunca 2 3 dakikada bir karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
  3. 10 dk sonunda ocağın altını kapatıp kaynamış sütümüzü soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğutma sırasında muhakkak aralıklarla sütünüzü karıştırarak, havalandırarak daha süratli soğumasını sağlayabilirsiniz.
  5.  Sütü soğuturken mayalamak için kullanacağınız 1 yemek kaşığı yoğurdu bir kaseye alıp biraz çırpıyoruz. Isınması için buzdolabında değil dışarıda tutuyoruz.
  6. Sütü mayalamak için sıcaklığın 40-42 derece olması gerekmektedir.
  7. Şayet meskende termometre yoksa annelerimizi yaptığı üzere serçe parmağımızla sütün sıcaklığını ölçmemiz gerekiyor.
  8. Şayet sıcaklığı hissediyorsanız fakat 8 sn kadar parmağınızı çekecek kadar yakmıyorsa ülkü sıcaklığa erişmişsinizdir. (1001, 1002 formunda saymalısınız :)).
  9. Kâfi sıcaklığa gelen sütümüzden bir kepçe yardımıyla daha evvelce oda sıcaklığına gelen maya yoğurdumuza ekliyoruz.
  10.  Kasenin içinde süt ile maya yoğurdun birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  11. Kasenin içindeki süt maya karışımını yavaş yavaş tenceremizdeki sütümüze, sütü karıştırarak ekliyoruz.
  12. Tenceremizde süt ve maya karışımımızı kavanozlara dağıtıyoruz.
  13.  Kavanozların üzerini ince bir tülbentle kapatıp, kapakları üzerine oturtuyoruz, kapatmıyoruz üzerine koyuyoruz yalnızca.
  14. Kavanozlarımızın üzerini bir örtü ile kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.
  15. Yaklaşık 5 saat sonra yoğurdumuz mayalanmış oluyor. Örtüyü kavanozlarımızın üzerinden kaldırıp şayet hala sıcaksa oda sıcaklığına gelene kadar dolap dışında bekletiyoruz.
  16.  Oda sıcaklığına gelince yoğurdunuzu kapakları yalnızca oturarak dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 2 saat sonra kapakları tam kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt