Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavanozda Güveç

Kavanozda Güveç
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kavanozda-guvec-5.jpg

Kavanozda Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram kuzu eti
  • 2 adet soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 10 adet mantar
  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Kavanozda Güveç Tanımı Yapılışı

  1. Tüm gereçler yemeklik doğranır.
  2. Yalnızca kuzu eti ve kabak biraz daha küçük doğranırken, soğan ise biraz daha irice doğranır.
  3. Arpacık soğan kullanacaksanız tüm olarak da kullanabilirsiniz.
  4. Bu gereçlerden yaklaşık 3-4 kavanoz güveç çıkıyor.
  5. Her kavanoz için yarım su bardağı sıcak suda açtığımız yarım yemek kaşığı salça kullanacağız.
  6. Gereçler sırasıyla et, soğan, kabak, patates, sarımsak, havuç, patlıcan, yeşil biber, kapya biber, mantar, domates, baharatlar, salçalı sos ve son olarak tereyağı eklenir.
  7. Ağzı kapatılarak içinde su olan tepsiye yerleştirilir ve 180 derecede yaklaşık bir saat pişirilir. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt