Kavanozda Güveç Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kuzu eti
- 2 adet soğan
- 7 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 10 adet mantar
- 3 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Kavanozda Güveç Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçler yemeklik doğranır.
- Yalnızca kuzu eti ve kabak biraz daha küçük doğranırken, soğan ise biraz daha irice doğranır.
- Arpacık soğan kullanacaksanız tüm olarak da kullanabilirsiniz.
- Bu gereçlerden yaklaşık 3-4 kavanoz güveç çıkıyor.
- Her kavanoz için yarım su bardağı sıcak suda açtığımız yarım yemek kaşığı salça kullanacağız.
- Gereçler sırasıyla et, soğan, kabak, patates, sarımsak, havuç, patlıcan, yeşil biber, kapya biber, mantar, domates, baharatlar, salçalı sos ve son olarak tereyağı eklenir.
- Ağzı kapatılarak içinde su olan tepsiye yerleştirilir ve 180 derecede yaklaşık bir saat pişirilir. Afiyet olsun.