Kavanozda Kışlık Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg patlıcan
- Yarım kg yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- 2,5-3 kg domates
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı zeytinyağı
Kavanozda Kışlık Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün sebzeler iyice bol su ile yıkanır.
- Patlıcanların kabukları alacalı soyulur ve küp küp doğrandıktan sonra acısı gitsin diye tuzlu suya konur. Biberler eşit boyutlarda doğranır.
- Sıvıyağ kızınca sırayla önce biberler sonra patlıcanlar kızartılır.
- Sosu için bir tavaya zeytinyağı koyulur sarımsaklar hafifçe kavrulur.
- Domatesler rendelenir ya da küçük küçük doğranır sarımsakların üzerine karıştırılır.
- Domatesler bir kısım suyunu aldıktan sonra karışıma biraz tuz ve pul biber eklenerek birkaç dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır.
- Kızartılan patlıcan ve biberler de domates ile karıştırılır.
- Karışım sıcağı ile kavanozlara doldurularak sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek yaklaşık 1 gün ters halde bekletilir. Kışın istediğiniz zaman çıkararak yemeklerin yanında çeşit olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.