Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kavanozda Kışlık Şakşuka

Kavanozda Kışlık Şakşuka
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kavanozda-kislik-saksuka.jpg

Kavanozda Kışlık Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • Yarım kg yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2,5-3 kg domates
  • Tuz
  • Pul biber
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Ayrıca sosu için
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Kavanozda Kışlık Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün sebzeler iyice bol su ile yıkanır.
  2. Patlıcanların kabukları alacalı soyulur ve küp küp doğrandıktan sonra acısı gitsin diye tuzlu suya konur. Biberler eşit boyutlarda doğranır.
  3. Sıvıyağ kızınca sırayla önce biberler sonra patlıcanlar kızartılır.
  4. Sosu için bir tavaya zeytinyağı koyulur sarımsaklar hafifçe kavrulur.
  5. Domatesler rendelenir ya da küçük küçük doğranır sarımsakların üzerine karıştırılır.
  6. Domatesler bir kısım suyunu aldıktan sonra karışıma biraz tuz ve pul biber eklenerek birkaç dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır.
  7. Kızartılan patlıcan ve biberler de domates ile karıştırılır.
  8. Karışım sıcağı ile kavanozlara doldurularak sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek yaklaşık 1 gün ters halde bekletilir. Kışın istediğiniz zaman çıkararak yemeklerin yanında çeşit olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kavanozda Kışlık Şakşuka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt