teknolojiuzmani
FD Üye
Kavrulmuş Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı dondurulmuş mısır
- 1 su bardağı tavuk yahut kemik suyu
- 1 litre su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tane yumurta
Kavrulmuş Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tel şehriyeyi çok az yağda tencerede kavurdum. Üzerine tavuk suyu ve olağan suyu kaynayıp, ekledim.
- Kaynayınca içine mısırları ek ettim. Mısırlarda pişince terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı güzelce çırptım.
- Kaynayan çorba suyundan 1 kepçe bu yoğurda ekledim.
- Ilıyan terbiyeyi kaynayan çorba suyuna ekledim ve devamlı karıştırarak kaynamasını bekledim.
- Kaynayınca bol sıvı yağda naneyi kızdırdım ve çorbaya döktüm. En son tuzunu ekledim.
- Eğer çorba koyu gelirse sıcak su eği yapabilirsiniz. Herkese afiyet ve şifa olsun.