Kavrulmuş Şehriyeli Yoğurtlu Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8 su bardağı su
- 1 su bardağı kadar süzme yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kavrulmuş Şehriyeli Yoğurtlu Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şehriye ve sıvı yağı tencereye alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Üzerine kaynar suyu ekliyoruz ve şehriyeler pişene kadar pişiriyoruz.
- Bu ortada terbiyesi için olan gereçleri güzelce biraz suyla çırpıyoruz. Şehriyeler pişince suyundan bir ölçü terbiyeye ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip daima kaynayana kadar karıştırıyoruz. Sosu için olan materyalleri tavaya alıp hafif kavurup tencereye ekliyoruz.
- Çorbamızın tuzunu ve kıvamını denetim edip gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Mis üzere çorbamız hazır. Afiyetler olsun.