
Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram (2.5su bardağı) çiğ badem
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) Tanımı Yapılışı
- Bütün malzemeyi bir tavaya alıp ocağın en büyük gözünde harlı ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynayıp suyunu çekince yoğunlaşıp karamelize olmaya başlayacak.
- Başından hiç ayrılmadan daima karıştırın.
- Karamelize olduktan sonra bademlerin üzeri şekerlenir şekerlenmez ocaktan alın. Aksi takdirde yanar acılaşır.
- Hazır olması toplam 10 dakika sürüyor.
- Hazır olan şekerli bademleri çabucak yağlı kağıt üzerine döküp yayın. Hafif soğuyunca birbirine yapışanları ayırın. Afiyet bal şeker olsun.