Kavrulmuş Unla Elmalı Dilim Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İç harç için;
- 4 tane elma orta boy
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarcın
- 1 avuç ceviz, fındık vb
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri yahut şeker
- 1 tane vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- 3 su bardağı beyaz un (kontrollu eklenir)
- Pudra şekeri yahut 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Kavrulmuş Unla Elmalı Dilim Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak unumuzu yanmaz tavaya ekleyelim ve kısık ateşde rengi dönene kadar kavuralım. Tavadan öteki bir tabağa alalım.
- Elmaları rendeleyelim, şeker ve tarçını ekleyip kısık ateşte kavuralım. Suyunu çekince ceviz yahut rastgele istediğiniz bişey ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu yapmak için un ve kabartma tozu hariç materyalleri yoğurma kabına ekleyelim.
- Karıştıralım akabinde kavurduğumuz undan ekleyelim, tekrardan karıştırıp kabartma tozu ve beyaz unumuzdan ekleyelim.
- Unu denetimli ekleyelim yoğurmaya başlayalım. Kulak göğsü kıvamında hamur olsun.
- Hamurumuzun yarısını yağlı kağıdın ortasına alıp merdane yahut oklava ile açalım.
- Tepsiye yerleştirelim. Üzerine elmalı harçtan koyup tekrardan kalan hamuru açıp yerleştirelim.
- Onun üzerinede kalan harçtan yerleştirelim. 180 derecelik fırında pişirelim.
- Üzerine isterseniz pudra şekeri istersenizde benim yaptığım üzere benmari metodu çikolata eritip gezdirebilirsiniz afiyet olsun????.Not; hamuru açmadandan tepsiye elinizle bastırarak yerleştirebilirsiniz.
Kavrulmuş Unla Elmalı Dilim Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı