Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kavun Pekmezi

Kavun Pekmezi
0
36

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kavun-pekmezi.jpg

Kavun Pekmezi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg kavun suyu
  • 3 yemek kaşığı pekmez toprağı
  • 1,5 su bardağı su

Kavun Pekmezi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kavunlarınız ne kadar yumuşak olursa sonuç o kadar güzel olacaktır.
  2. Kavunlar kabuk ve çekirdeklerinden ayırıp dilimleyin.
  3. Bez çuvala alın. Suyunu çıkarın.
  4. Bu suyu geniş bir kaba alın ve pekmez toprağını ekleyin.
  5. Bir gün kıpırdamadan dinlendirin.
  6. Topraklı kısım (yürek) altta kalıp, üste azda olsa posalı kavun suyu kalsın. Ertesi gün yine kımıldamadan tencereye suyu alın.
  7. Dibini tülbentten geçirip ondan çıkan suyu ve diğer suyu da(kavun hafif koyu sulu olduğu için su takviyesi suyu akıcı hale getiriyor)
  8. Tencereye ekleyin. 2 saat kadar kaynatın.
  9. Kaynarken üzerindeki kefleri alın.
  10. Tencerenin kenarlarını nemli bezle silin.
  11. Kenardaki posa karışınca acımsılık verir.
  12. 2 saat sonunda ocaktan alın.
  13. Kapak kapatıp bir gün daha bekletin. Ertesi gün tekrar pişirmeye başlayın bu defa kıvam alıp ekmeği bastırınca pekmez ekmeği tutana kadar pişirin.
  14. Bu işlem çok miktarlarda 14 saati bulurken ev ortamında birkaç saat içerisinde olacaktır. Şifa niyetine. Afiyet olsun.
Kavun Pekmezi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt