Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo az yağlı kırmızı et
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından biraz fazla kaynar su
Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi küp biçiminde doğrayıp düdüklümüze alıyoruz. Sıvı yağla rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Etimiz sulanmaya başlayınca sarımsakları ve kaynar su ek edip kapağını kapatıyoruz.
- Düdüklümüzün sesi çıktıktan sonra çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
- Düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağını açıp şayet suyu kalmışsa kapağı açık halde biraz daha ortada bir karıştırarak kavuruyoruz.
- Bu sırada tuzunu ek ediyoruz, dilerseniz öteki baharatlardanda ekleyebilirsiniz. Kavurmamız hazır. Ben pilav üstü olarak servis etmeyi tercih ettim sizlerde dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.