
Kavurma Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram makarna
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım bulyon (tavuk veya et tercihinize bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
Kavurma Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tencereye sıvı yağını alın.
- 150 gram makarnanın yarısını tencereye ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
- Kavrulan makarnaların üzerine diğer makarnaları ekleyin.
- Üzerini geçecek kadar suyu (normal soğuk) ilave ettikten sonra yarım bulyon ve tuzu da ekleyin.
- Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişen makarnayı güzelce karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
- Ben üzerine yoğurt ile çok yakıştırıyorum. Afiyet olsun.