Kavurmalı Ankara Tava Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 200gr kavurma
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- Et suyu
- Tuz
Kavurmalı Ankara Tava Tanımı Yapılışı
- Yağları bir tavaya aldım.
- Üzerine ince doğranmış soğan ve biberi ekledim kavurdum.
- Sırasıyla salça, et ve şehriyeyi ek ettim kavurdum.
- Üzerini biraz geçecek kadar et suyu ek ettim.
- Tuzda ekleyerek karıştırdım.
- Kapağını kapatarak altı kısık şekilde pişirdim.
- Ben yaklaşık 2 su bardağı et suyu kullandım şayet et suyu yoksa yalnızca sıcak su da ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.