Kavurmalı Bamya Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg bamya
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 4 tane yeşil biber
- 1 su bardağı konserve domates sosu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kase kavurma
- 1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kavurmalı Bamya Tanımı Yapılışı
- Derin bir tencereye zeytinyağı ekleyin.
- Soğanı ve yeşil biberi küçük doğrayarak kavurmaya başlayın.
- Akabinde salça ekleyin.
- Domatesi ve daha sonra nohut ve kavurmayı ekleyin.
- Bamyaları temizleyin ve yıkadıktan sonra ekleyin.
- Yarım limon suyunu ekledikten sonra tencerede bamyaların üzerini geçecek biçimde su ekleyin.
- Pulbiber ve tuz ekleyin.
- Yüksek ateşte kaynatın, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dk bamyalar pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.