Kavurmalı Barbekü Soslu Tavuklu Pideler Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 bardak un
- 2 adet yumurta
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım göğüs
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı barbekü sos
- 400 gr kavurma
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
Kavurmalı Barbekü Soslu Tavuklu Pideler Tanımı Yapılışı
- Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alıyoruz.
- Üstüne ılık suyu ekleyip, karıştırıyoruz ve kabarması için kenarda 10 dakika kadar bekletiyoruz
- Sıvı yağı ekleyip, unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz
- Unu, denetimli olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruzTavuklu iç harcı için;????Tavaya sıvı yağ ve doğradığımız soğanı biberleri kavuruyoruz.
- Salçayı ek edip ince ince doğradığımız tavuk göğsünü ek ediyoruz.
- Tuz ve barbekü sosunu da ek ettikten sonra 5 dak pişirip soğuması için kenara alıyoruz.
- Kavurmalı harç için; ????Tavaya sıvı yağ ve doğradığımız soğanı biberleri kavuruyoruz.
- Salçayı ek edip kavurmayı ek ediyoruz.
- Karabiber ekleyip 5 dak pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanmış olan hamur alın, yavaşça tezgâhta yoğurun ve silindir üzere uzatıp, 4 eşit modüle bölün her parçayı eşit bir halde 20 beze oluşturun her bezeyi merdane ile uzunlamasına ince olucak halde açın.
- İç harcını koyun iki uçlarını birleştirin.
- Yanları harcı üzerine kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürüp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun ????.