
Kavurmalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- Çökelek 1 kase
- Peynir istediğin kadar
- Kavurma 1 kase
- 1 adet soğan
- Maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket maya
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 çimdik tuz
- Aldığı kadar un
Kavurmalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamuru için; sıvı malzemeleri derin bir kabın içerisine alalım.
- Tereyağını yada margarini eritip ekleyelim. Tuzu ve mayayı da ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendirelim.
- İç harcı için olan malzemeleri komple karıştıralım. Soğanı, maydanozu küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
- Hamur dinlendikten sonra yağladığımız tepsiyi veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamuru açalım.
- Ortasına malzemenin hepsini dökelim ve üzerini örtecek şekilde bir hamur daha açalım elimizle üzerine örtelim.
- Daha sonra, üzerine biraz tereyağı daha eritip dökelim keselim dilim dilim.
- 200 derece alt üst ayarlı fırında pişirelim. Afiyet olsun ????